Dit heb je nodig voor ongeveer 12 stuks:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 250 g diepvries bladspinazie
- zout en peper en gemalen nootmuskaat
- 200 g gekookte hesp (ham)
- 400 ml melk
- 3 eieren
- 125 mini-mozarella bolletjes
- vetstof voor de muffinvorm
Bereiding:
- reinig de ui en de knoflook en snijd in kleine stukjes
- stoof ze beiden in de olie
- voeg de spinazie toe met 5 el water en laat onder gesloten deksel 15 minuten garen, roer af en toe
- kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking, giet in een zeef en laat uitlekken
- snijd de hesp in kleine reepjes
- klop de eieren, voeg de melk erbij en kruid met zout, peper en nootmuskaat
- meng de spaghetti met de hesp en de spinazie
- vet de muffinvormpjes in en vul ze met het spaghettimengsel
- vul ze aan met de eiermelk
- laat de mozarella bolletjes uitlekken, halveer ze en leg ze op de pastanestjes
- bak in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende ongeveer 30 minuten
- laat even afkoelen, maak ze los van de vormpjes en dien op. Dat kan eventueel met een tomatensaus
recept: laura Backen im Herbst, 03/ 2013
Wat een fantastisch recept is dit wel niet! Hoe vaak zit ik niet met restjes spagetti die ik dan uiteindelijk toch weer in de vuilnisbak kap... Volgende keer ga ik dit zeker proberen! Het water komt me nu al in de mond! Het ziet er bovendien overheerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes!
Ein gutes Rezept fuer eine "Resteverwertung" ... ich werde es ausprobieren. :-)
BeantwoordenVerwijderenBye, bye Elli