Dit heb je nodig:
- 1 kleine brocolli
- 1 courgette
- 150 g fijne erwtjes
- 3 boeketjes bloemkool
- 1 gegrilde paprika ( eventueel uit een bokaal)
- 12 kerstomaatjes
- 20 g boter
- 1 soeplepel olie
- 1 boeketje platte peterselie
- 250 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 3 eieren
- 2 dl melk
- 2 soeplepels room
- 1 mespuntje cayennepeper
- zout
- stoom de brocolli, de bloemkool en de erwtjes gedurende 10 min en laat afkoelen
- snijd de courgette in schijfjes en bak ze in de olie in een grilpan, laat ze uitlekken op keukenpapier.
- snijd de paprika in sliertjes. Als je een verse paprika gebruikt, schil hem dan , ontpit en laat in grote stukken bakken in een grilpan. Snij daarna in sliertjes.
- beboter een cakevorm en bestuif met bloem
- was en snij de tomaatjes in twee
- doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en breek daarin de eieren, voeg de melk, slagroom en gist toe
- kruid naar smaak en roer tot een glad deeg
- voeg de groenten toe en de gehakte peterselie, meng goed
- giet het deeg-groenten mengsel in de cakevorm en laat ca. 45 min bakken in een oven van 210°C
- als de cake in de helft van de baktijd te vlug bruint, bedek hem dan met aluminiumfolie
- controleer met een mes of priem de gaarheid van de cake en stort hem op een taartrooster.
- laat afkoelen
De slagroom verving ik door 2 soeplepels platte kaas.
recept uit: Cakes et muffins ,Cuisine et Vins de France. Editions Marie Claire
recept uit: Cakes et muffins ,Cuisine et Vins de France. Editions Marie Claire
Ziet er lekker uit. Ik krijg honger, het zou me zeker smaken.
BeantwoordenVerwijderenWat kan jij toch fantastisch goed bakken! In de familie zit het duidelijk niet! Pffff
BeantwoordenVerwijderenmaar Krisje toch, volhouden. Ik heb zelf ook veel moeten leren van mijn eigen fouten. De aanhouder wint altijd !
BeantwoordenVerwijderenVolhouden dat doen we hé! Dat zit wel in de familie! ;)
Verwijderen