Dit heb je nodig:
voor de taartbodem:
- 150 g boter
- 75 g bloemsuiker
- 1 eigeel
- 225 g bloem
voor de donkere mousse:
- 100 g pure chocolade 70 %
- 1 ei
- 200 g opgeklopte slagroom
voor de licht bruine mousse:
- 2 blaadjes gelatine
- 100 g volle melkchocolade
- 1 ei
- 200 g opgeklopte slagroom
voor de witte kokosmousse:
- 3 blaadjes gelatine
- 50 ml kokoslikeur
- 50 g bloemsuiker
- 200 ml ongezoete kokosmelk
- 150 g opgeklopte slagroom
- 50 g kokosraspel
voor de mangogelei:
2 blaadjes gelatine
200 ml mangosap
Bereiding:
- boter, bloemsuiker, eigeel en bloem tot een glad deeg kneden
- leg het deeg in folie gerold 30 ' in de koelkast
- rol het deeg ( 5 mm dik ) uit op een met bloem bestoven oppervlak
- druk een taartring van 24 à 24 cm doormeter in het uitgerolde deeg en schuif ze samen op een met bakpapier belegde bakplaat
- bak de bodem in een oven van 180 ° gedurende 10 '
- laat de bodem afkoelen zonder de ring te verwijderen
- laat de donkere chocolade smelten
- klop het ei met 2 el water schuimig boven een warm waterbad en roer de vloeibare chocolade eronder
- neem de schotel van het waterbad en voeg de slagroom toe
- giet deze donkere mousse in de taartring op de taartbodem
- zet 20 ' in de koelkast
- laat de gelatine 3 ' in koud water weken
- smelt de melkchocolade
- klop het ei met 2 el water schuimig boven een warm waterbad
- druk de gelatine uit en laat oplossen in het ei-schuim mengsel
- roer er de vloeibare chocolade onder
- neem de schotel van het waterbad en voeg de slagroom er bij
- giet deze mousse over de donkere mousse
- laat weer 20 ' afkoelen
- laat de gelatine 3 ' weken in koud water
- verwarm de kokoslikeur met de bloemsuiker en laat daarin de uitgedrukte gelatine oplossen
- meng de kokosmelk met de kokoslikeurmix en roer zo lang op eis tot het mengsel begint te geleren
- voeg dan de slagroom en het kokosraspel er aan toe
- giet de kokos mousse over de licht bruine mousse
- laat weer 20 ' afkoelen
de mangogelei:
- laat de gelatine 3 ' weken in koud water
- verwarm 1/4de van het mangosap en los er de uitgedrukte gelatine in op
- voeg het resterende sap toe en giet dit over de kokos mousse
- laat de taart minstens 2 uur koelen in de koelkast
- werk de zijkant van de taart naar smaak af met chocolade blaadjes
Ik rolde het deeg uit op een stevige bakmat en enkele cm rondom groter dan de bakring. Dan bakte ik het deeg en onmiddellijk voor het afkoelen drukte ik de ring in de nog warme bodem waarna ik het deeg buiten de ring verwijderde. Als je het op deze manier doet dan past de afgekoelde bodem perfect in de ring.
He Emmy lekker ... en mooi gepresenteert. Weet je wat, je treed in de voetsporen van Paul Hollywood, de artist in het bakken van brood en pateserie in Engeland.
BeantwoordenVerwijderengr bi
Bedankt voor het compliment Bi
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Hallo Emmy,
BeantwoordenVerwijderenIk heb al overal gekeken naar mango-sap maar vind het nergens.
Pureer jij je mango's misschien zelf, of waar koop jij het?
Groetjes,
Karine
Dag Karine,
BeantwoordenVerwijderenhet mangosap is inderdaad niet zo gemakkelijk te vinden. Ik kocht het eens bij delhaize, bij Lidl hebben ze het meestal tegen de feestdagen.
groetjes
Beetje werk aan maar een lekkere taart.
BeantwoordenVerwijderenHet mango sap maakte ik zelf met 4 mango's, schillen en ontpitten.
Vruchtvlees in de blender en op volle snelheid 3 min laten gaan met 3 eetlepels water erbij. Nadien alles door de fijne zeef (boven een pot) en doordrukken met een pollepel.
Nadien de hoeveelheid afwegen. Veel lekkerder dan gekocht sap uit fles of brik.
Restje? ----->>> drink het onmiddellijk 😀
Beetje werk aan maar een lekkere taart.
BeantwoordenVerwijderenHet mango sap maakte ik zelf met 4 mango's, schillen en ontpitten.
Vruchtvlees in de blender en op volle snelheid 3 min laten gaan met 3 eetlepels water erbij. Nadien alles door de fijne zeef (boven een pot) en doordrukken met een pollepel.
Nadien de hoeveelheid afwegen. Veel lekkerder dan gekocht sap uit fles of brik.
Restje? ----->>> drink het onmiddellijk 😀