Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 500 g exotisch fruit ( mango, kiwi, ananas, meloen ...)
- sap van 1 sinaasappel
- 1/4 koffiel. geraspte citroenschil
- 4 eidooiers
- 4 eetl. suiker
- 4 bolletjes vanille-ijs
- 2 eetl. amandelschilfers
- een snuifje nootmuskaat
- een snuifje zwarte peper
bereiding:
- was en snij het fruit in blokjes of lepel er kleine bolletjes uit
- rooster de amandelschilfers kort onder de grill of in een pan met antiaanbaklaag
- doe de eidooiers, de suiker, het sinaasappelsap en de citroenschil in een kookpan met dikke bodem. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
- zet de kookpan op een matig vuur en klop het geheel 5 à 8 min. op met de mixer, tot de sabayon heet is ( mag niet koken ) en zeer luchtig is.
- verdeel het fruit over glazen coupes. Leg er een bolletje vanille-ijs op en overgiet met de warme sabayon. Strooi er wat amandelschilfers over.
- volg dezelfde bereiding en zet de kookpan met de opgeklopte sabayon in een koudwaterbad. Klop verder tot de sabayon is afgekoeld.
- klop 1 dl slagroom lichtjes op ( de slagroom moet lopend blijven ) en meng onder de sabayon.
- bewaar in de koelkast tot het moment van opdienen
- giet over het bolletje ijs en het fruit
recept: Colruyt " lekker feesten"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten