Ik ben er nog niet helemaal uit wat we bij de koffie gaan serveren tijdens onze handwerk tentoonstelling in oktober. Vers gebakken pannenkoeken die zijn er zonder twijfel bij. Tijdens vorige tentoonstellingen was er keuze uit verschillende soorten taart maar ik wil deze keer eens wat anders. Iemand stelde vers gebakken wafels voor als alternatief, en dat zag ik wel zitten. Toch nog niet helemaal overtuigt, kwam ik op het idee van zelfgebakken muffins. Je kan variatie brengen in het aanbod want zo heb je vanille- en chocolade muffins, appel-, bosbessen - of frambozen muffins enzovoort. Om toch even te testen of ze wel lekker genoeg zijn en of het niet teveel tijd in beslag neemt bakte ik vanille muffins met chocolade druppels. En zie, in een wip was het deeg klaar en na 20' baktijd stonden ze af te koelen. Ze smaakten nog heerlijk ook. Nu nog de dames van 't Vingerhoedje laten proeven en rekenen op hun goedkeuring.
Dit heb je nodig:
- 250g bloem
- 10g bakpoeder
- 150g suiker
- vanille
- snuifje zout
- 3 eieren
- 150 ml melk
- 75g gesmolten boter
- 75g maïsolie
- 50 à 75g bakvaste chocoladedruppels
- een muffinvorm
Bereiding:
- meng de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en de vanille
- klop de eieren los en meng samen met de melk, de gesmolten boter en de maïsolie door het eerste mengsel
- smelt een weinig boter en smeer de vormpjes in
- giet het beslag in een maatbeker en vul de vormpjes voor drie vierde
- verwarm de oven voor op 200°C en bak gedurende 18 à 20 minuten
Uit Basic patisserie van Christophe Declercq
- zelfrijzende bloem i.p.v. gewone bloem.
- De maïsolie vervangen door boter, dus in totaal 150g boter.
- papieren cakevormpjes in elk kuiltje van de muffinplaat, dus niet inboteren
- de vormpjes tot boven toe vullen om mooie hoge muffins te verkrijgen.
- 20' bakken
Amai... die zien er weer lekker uit. Ik ga ze zeker komen proeven.
BeantwoordenVerwijderenJa Irene, als de dames de muffins goedkeuren krijg je der een koffietje bij !
BeantwoordenVerwijderenVanille- en chocolademuffins staan in oven, straks nog de rabarbermuffins.
BeantwoordenVerwijderenEn inderdaad, het beslag is in een wip klaar.
Succes en smakelijk !
BeantwoordenVerwijderen