crea

zondag 15 juli 2012

vanille-cheesecake met zomerfruit

Als de zomer niet wil komen dan zetten we toch zelf de zomer op tafel in de vorm van een romige taart boordevol heerlijk zomerfruit. Als ik de beschrijving van de taart mag geloven dan is het een caloriearme taart want als je ze in 16 stukken snijdt dan zou elk stuk goed zijn voor 220 kcal. Dat valt mee.


Dit heb je nodig voor een taart van 26 cm doormeter:
  • 75 g boter + een beetje
  • 3 eieren
  • 85 g + 2 el suiker
  • geraspte schil van een halve citroen (biologisch)
  • 500 g platte kaas
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder ( voor 500 ml melk)
  • 150 g aardbeien
  • 150 g rode bessen
  • 150 g bosbessen
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje taartina (dr Oetker)
  • 250 ml rodevruchtensap


Bereiding:
  • vet een taartvorm van 26 cm in en bestrooi met bloem
  • smelt de boter op laag vuur
  • klop de eieren, 85 g suiker en de citroenschil in ca. 8 min schuimig
  • roer eerst de platte kaas en het puddingpoeder erdoorheen en vervolgens de vloeibare boter
  • strijk het mengsel in de vorm en bak het geheel 30 à 35 minuten in de oven. 
  • zet de oven uit maar laat de taart nog 10 minuten in de oven staan met de deur geopend.
  • laat de taart afkoelen
  • maak de aardbeien schoon en snij in stukjes
  • was de bosbessen en de rode bessen. Haal de rode bessen met een vork van de takjes
  • klop de slagroom stijf, voeg tijdens het kloppen geleidelijk 1 el suiker, de slagroomversteviger en de vanillesuiker toe
  • bestrijk de taart met de room
  • meng het fruit en verdeel het over de taart, druk het goed in de room
  • meng de taartina met 1 el suiker en het vruchtensap
  • breng het sap al roerende aan de kook en laat het kort afkoelen. 
  • giet de taartina vanaf het midden over de taart
  • zet de taart ca. 1 uur in de koelkast
recept: Koken & Genieten, bakspecial 8

1 opmerking: