Dit heb je nodig voor ongeveer 22 broodjes:
- 450 g bloem
- 270 g koud water
- 28 g gist
- 16 g boter of margarine
- 8 g zout
- kommetje met water
- kommetjes met maanzaadjes, sesamzaadjes en haver
bereiding (in de keukenmachine)
- giet het water in de pot , los de gist erin op en voeg de boter toe
- doe de bloem en als laatste het zout erbij
- start de machine, meng en laat dan 5' op hoge versnelling kneden
- vorm het deeg tot een bol en laat 30' rijzen
- kneed opnieuw door, weeg stukjes van 50 g af en bol deze op.
- dep de bolletjes in het kommetje met water en dan in een zaad- of graansoort.
- leg ze op 2cm van elkaar in een ingevette taartvorm (26 cm).
- laat 60' rijzen
- bak gedurende 30' op 220°
Het recept voor het deeg komt uit " Basic brood ". Ik gebruikte 300 g bloem en 150 g fijn tarwemeel ipv. 450g bloem. In het boek bakt de auteur aparte broodjes maar ik maakte er 'breekbroodjes' van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten