donderdag 21 oktober 2021

Bosvruchten tulband

 Deze tulband met zomerse vruchten, bakte ik in de zomer.  Maar door het gebruik van diepvries fruit is het een gebak voor elk seizoen.

In het originele recept wordt karnemelk gebruikt maar omdat ik er op het bakmoment zelf geen had werd het een eigen versie met melk en citroensap als vervangende vloeistof. Met een geslaagd resultaat.


Dit heb je nodig:

  • een tulband- of cakevorm
  • 150 g zachte boter
  • 250 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 110 g suiker
  • een zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • sap van 1 citroen
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • snuifje zout
  • 200 g diepvries woudvruchten + wat bloem
  • snuifje zout
  • vetstof en wat bloem voor de bakvorm
  • poedersuiker voor de afwerking



Bereiding:

  • verwarm de oven voor op 180°C
  • vet de bakvorm in met vetstof en bestuif hem met bloem
  • klop de boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en het zout in ca. 5 minuten romig
  • meng de bloem en het bakpoeder
  • klop één voor één de eieren door het botermengsel
  • klop het bloemmengsel, de melk en het citroensap door het botermengsel
  • verdeel 3 el van het beslag over de bodem van de vorm
  • meng de bosvruchten met 1 el bloem en meng het door het overige beslag
  • verdeel het bosvruchtenbeslag over de vorm
  • bak in ongeveer 1 uur in de oven
  • controleer de gaarheid van het gebak
  • laat de tulband 20 minuten afkoelen
  • stort de tulband voorzichtig op een rooster en laat hem verder afkoelen
  • bestrooi met de poedersuiker



Recept: Het grote bakboek . Koken & Genieten 

4 opmerkingen:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...