Met appels en hazelnoten in een gebak, breng je de herfst op je bord. Bovendien krijg je door het eten van deze smeuïge cake, een goed humeur.
Dit heb je nodig:
Een springvorm van 20cm
3 of 4 zure appels (bvb boscoop)
1 onbehandelde citroen
2 cl rum
175 zachte boter
100 g suiker
2 el vanillesuiker
4 eieren
Een mespunt zout
1 tl bakpoeder
100g gemalen hazelnoten
275 g bloem
100 ml melk
Poedersuiker voor de afwerking
Vetstof en bloem voor de bakvorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C warme lucht
Vet de springvorm in en bestuif hem met bloem
Schil de appels, verwijder het klokhuis en sn ze in kleine blokjes
Meng de appelblokjes met het citroensap en de rum
Klop de boter romig, roer er afwisselend de suiker, vanillesuiker en de eieren onder
Voeg het zout en en de citoenzeste toe
Meng de bloem, het bakpoeder en de gemalen hazelnoten
Schep het noten-bloemmengsel samen met de melk onder het boter-eier beslag tot een glad geheel
Voeg er dan de appelstukjes bij en meng goed
Giet het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 60-65 minuten
Controleer de gaarheid
Laat de cake een 30 minuten in de vorm afkoelen afkoelen, haal hem uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster
Bestuif de cake met poedersuiker
Recept:
Herfst kuchen. Landidee
100 Recepte vorm Land zum Erntedankfest