Dit heb je nodig:
- 500 g (grote) wortelen
- 1 handvol peterselie
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 40 g grof gehakte walnoten
- 40 g Parmesaanse kaas
- 5 el boter
- zout en peper
- cayennepeper
- 1 snuifje suiker
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 tl citroensap
- een rol bladerdeeg ( +/- 270 g)
- een tarte tatin pan of diepe pan die in de oven kan
Bereiding:
- schil de wortelen en snij ze in de lengte in repen
- was de peterselie , dep droog, verwijder de steeltjes. Leg wat peterselie aan de kant en hak de rest grof .
- pel de knoflook, snij in stukjes en pureer samen met de walnoten, de peterselie en de Parmesaanse kaas in een blender
- meng er 3 el boter doorheen
- breng de peterseliepesto met peper, cayennepeper en zout op smaak
- verwarm de oven voor op 200°C
- smelt de boter in de tatin- of diepe pan en leg de wortelrepen erin
- bestrooi met de suiker en laat de wortelen lichtjes bruinen en beetgaar bakken. Neem de pan van het vuur en laat wat afkoelen
- schik de wortelen in waaiervorm in de pan en bedek ze met de peterseliepesto
- bedek alles met het bladerdeeg, druk het goed aan rondom de wortelen en pesto, vouw eventueel het overtollige deeg dubbel er over
- zet de pan in de oven laat ongeveer 30 minuten goudbruin bakken
- maak ondertussen de yoghurtsaus: meng de yoghurt met wat smaak met zout, peper, het citroensap en de peterselie
- serveer de tarte tatin met de yoghurtsaus en een salade.
Recept: Maymagazine / augustus 2019