Dit luchtig, fris gebak met zelfgebakken biscuitbodem zet de zondag goed in en doet ons even niet denken aan corona.
Dit heb je nodig:
voor de biscuit: - 2 eieren, - 100 g suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 75 g bloem, - 75 g maïzena, 1 afgestreken theelepel bakpoeder, - een springvorm van 26 cm
voor de vulling:
375 g melk, - 125 g suiker, - 1 pakje chocoladepuddingpoeder, - 50 g pure chocolade, - 1 groot blik peren ( ca. 480 g uitgelekt gewicht ), - 10 blaadjes witte gelatine, - 1 sinaasappel, - 500 g magere platte kaas ( kwark ), - 375 g slagroom, - chocolade om te raspen voor de afwerking.
Bereiding:
- de eieren scheiden en het eiwit stijf kloppen
- klop de dooiers met de suiker schuimig
- meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder
- zeef het bloemmengsel over het ei-suiker beslag en schep het er onder
- voeg het geklopt eiwit toe en meng het er voorzichtig onder
- leg een bakpapier op de bodem van de springvorm, vet de onderkant van de ring in
- sluit de ring rond de bodem, doe het beslag erin en strijk dit glad
- bak in een voorverwarmde oven van 160°C hete lucht of 175° C boven- en onderwarmte, 8 à 10 '
- haal de bodem uit de vorm trek het bakpapier eraf en laat het gebak verder afkoelen op een rooster
- week de gelatineblaadjes in koud water
- kook een pudding met de melk, suiker en het puddingpoeder
- laat de pure chocolade smelten in de nog hete pudding
- laat de gelatineblaadjes al roerend erin oplossen
- pers de sinaasappel uit en roer het sap onder de platte kaas
- meng dit onder de pudding en laat alles ongeveer 20 minuten afkoelen
- klop de slagroom stijf en schep deze onder de licht gelerende crème
- laat de peren goed uitlekken
- leg de biscuitbodem op een taartschaal en sluit de springvormrand errond
- schik de peren op de bodem en blijf daarbij een paar cm van de rand
- giet de crème in de vorm en laat 3 à 4 uur opstijven in de koelkast
- controleer de stevigheid van de crème en rasp de chocolade erover
- neem de springvormring weg en dien het gebak op.