woensdag 18 mei 2016

Frittata met groene asperges

Het is volop aspergetijd en dus moet er een gerecht met asperges op tafel komen.



Dit heb je nodig: voor 2 personen
  • 1 bussel groene asperges
  • 4 eitjes
  • 50 ml room
  • 25 g parmesaan
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:
  • verwarm de oven tot 180°C
  • spoel de asperges, breek het houtachtig gedeelte af
  • laat 5 minuten blancheren in licht gezouten water
  • laat ze schrikken in ijswater en daarna uitlekken
  • verdeel de asperges over een ingevette ovenschaal
  • klop de eieren los met de room en kruid met zout, peper en nootmuskaat
  • giet de eiroom over de asperges en bestrooi met de gemalen kaas
  • zet de frittata 30 minuten in de oven of tot de eieren mooi gestold zijn
  • snij in stukken en serveer , eventueel met een slaatje
recept: Libelle ( aangepast )

zondag 15 mei 2016

Gehaakt kussen met bloemen in relief

Voor dit kussen heb ik toch een keertje met meerdere kleuren gewerkt. Grijs, ecru en blauw. Het blauw  is hetzelfde waarmee ik mijn vorige kussen haakte, dus ze passen perfect samen. Ze zullen beiden een plaatsje krijgen in onze caravan want de kleuren komen terug in de gordijntjes.






  

zondag 1 mei 2016

Rabarber-amandeltaart

Onze rabarberstruik heeft ondertussen zo een omvang gekregen dat het zonde zou zijn als ik er nu niets  mee zou doen. Hoog tijd dus om wat mousse te maken maar een taart mocht niet ontbreken. 




Dit heb je nodig voor 2 kleine taartjes van 20 cm of 1 grote taart van 24 à 26 cm:

  • ca. 350 g gistdeeg 
  • 100 ml room ( 35 % )
  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 75 g amandelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 dikke rabarberstelen


Bereiding:
  • bereid het gistdeeg en laat het 30 minuten rijzen
  • zeef ondertussen de zelfrijzende bloem en meng ze met het amandelpoeder en de suiker
  • klop de eieren met de room en meng dit met het bloemmengsel
  • was de rabarber en snijd ze in kleine blokjes
  • schep de rabarber onder de rest van de gemengde ingrediënten
  • kneed het gerezen gistdeeg door en rol het heel dun uit
  • bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en laat het deeg niet meer rijzen
  • stort onmiddellijk het rabarbermengsel uit over het deeg
  • zet de taartvorm in een voorverwarmde oven van 180 ° C en bak de taart ongeveer 40 minuten of tot ze goudbruin ziet. Prik ook even met een priem in het gebak, als die er droog uitkomt dan is het gebak goed gebakken
Rabarber:


Ik gebruikte gistdeeg maar je kan dit ook vervangen door kruimeldeeg of kant en klaar bladerdeeg



recept: Ons gezond kookboek

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...