Onlangs stond ik in het breiwolwinkeltje en daar kon ik er niet aan weerstaan om een bolletje fijn katoenen garen met mooi kleurverloop te kopen. Na enig beraad besliste ik om er een tasje in tunisch haakwerk van te maken. Het zijn diagonale blokken die in kokervorm worden gesloten zodat tasjes naadloos gehaakt kunnen worden. In 2010 stond deze haaktechniek op het kvlv programma en ik wilde de techniek nog eens toepassen, dit keer in combinatie met een beugeltje. Hier zie je de techniek. De techniek van het blokken haken vind je in de kvlv uitgave: " verrassende accessoires " ISBN: 9 789081 334983. En hier , hier, hier , hier, hier kan je de techniek leren
Door het kleurenverloop van het garen lijkt het alsof de blokken afzonderlijk in verschillende kleuren werden gehaakt maar het effect komt er vanzelf. Ik haakte het tasje met 100% katoen van het merk Katia, Jaipur, 280 m voor 50 gr. en met naald nr.2. Alvorens het kokertje te bevestigen aan het beugeltje, voerde ik het eerst met een stof in bijpassende kleur.
crea
▼
woensdag 24 april 2013
dinsdag 23 april 2013
Rodenkirchen
We zijn terug van onze vakantie in Rodenkirchen, een stadje aan de Rijn op 7 km ten zuiden van Keulen in Duitsland.
Omdat het weer mee zat hebben we heel wat kunnen fietsen. Verzorgde paden, 160 km in beide richtingen langs de Rijn, staan ter beschikking van wandelaars en fietsers. Over iedere brug, zowel spoorweg- of autostrade brug, kan je via een apart gedeelte oversteken. Of je neemt de veerboot.
wachten op de veerboot |
op de buiten op een paar km van de grote stad |
over de spoorwegbrug |
Mogelijkheden genoeg om je te verplaatsen voor een bezoek aan Keulen: te voet, met de fiets maar ook met de tram of de boot. Om met de auto in Keulen rond te rijden heb je trouwens een speciaal groen vignet nodig anders risceer je een boete maar die auto heb je eigenlijk niet nodig.
zicht op de dom vanuit de boot |
Het moet ongeveer 10 jaar geleden zijn dat we nog eens in Rodenkirchen en Keulen waren en het verbaasde ons wat er in al die jaren veranderd is. Oude vervallen pakhuizen langs de Rijn zijn nu woningen en heel wat nieuwbouw appartementen en kantoren pronken op de oever.
nieuwbouw kantoren en appartementen |
Ook langs de Rijnoever ligt het chocolademuseum, zeker een bezoek waard.
het chocolademuseum |
donderdag 11 april 2013
Artist Anja
Artist Anja aan het werk !
Van monnikenwerk gesproken !
Anja's Swarovski Project ( 10,166 Swarovski's) This painting
Van monnikenwerk gesproken !
Anja's Swarovski Project ( 10,166 Swarovski's) This painting
60"x 60" will be shown at Joann Artman Gallery, Laguna Beach
zondag 7 april 2013
Appel-kruimelcake
Een smeuïge cake met stukjes appel onder krokante kaneelkruimels, zo omschrijft Janneke Philippi, de auteur van het boek "Appeltaart", deze cake. En zo smaakt hij ook, heerlijk !
Dit heb je nodig voor een springvorm van 20 cm doormeter:
bereiding:
variatietip: Vervang met Sinterklaas de kaneel door speculaaskruiden en roer ook 1eetlepel speculaaskruiden door het cakebeslag.
Bij gebrek aan karnemelk verving ik deze door melk. Aan de bloem voegde ik ook nog een koffielepel bakpoeder toe. Ik bakte de cake in een taartvorm van 20cm en 3 cm diep
recept uit: Appeltaart van Janneke Philippi
Dit heb je nodig voor een springvorm van 20 cm doormeter:
- 225 roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g suiker
- 3 eieren
- 250 g bloem
- 2 eetlepels karnemelk
- 1 grote handappel
- 1 theelepel kaneel
bereiding:
- verwarm de oven voor tot 180°C.
- klop met de mixer of in de keukenmachine 150 g boter met 150 g suiker en een beetje zout zacht
- klop één voor één de eieren erdoor
- zeef 150 g bloem boven de kom en mix tot een glad beslag. Klop de karnemelk erdoor
- schil en snijd de appel in blokjes en spatel ze door het beslag
- schep alles in de vorm en strijk de bovenkant glad
- kneed met de vingertoppen een kruimelig deeg van de resterende 75 gram boter, 100 g suiker, 100 g bloem en de kaneel
- strooi de deegkruimels over het beslag
- bak de kruimelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar
- laat de cake in de vorm afkoelen. Verwijder de springvorm en serveer.
variatietip: Vervang met Sinterklaas de kaneel door speculaaskruiden en roer ook 1eetlepel speculaaskruiden door het cakebeslag.
Bij gebrek aan karnemelk verving ik deze door melk. Aan de bloem voegde ik ook nog een koffielepel bakpoeder toe. Ik bakte de cake in een taartvorm van 20cm en 3 cm diep
recept uit: Appeltaart van Janneke Philippi